Aktualno

Održana izborna sjednice Skupštine FLAG-a Tri mora
Održana izborna sjednice Skupštine FLAG-a Tri mora
  • 13.02.2024.

U četvrtak 01. veljače 2024. godine FLAG Tri mora održao je izbornu sjednica Skupštine

U velikom broju okupili su se članovi FLAG-a Tri mora na drugoj po redu Izbornoj sjednici zakazanoj za 01. veljače 2024. godine.

Da podsjetimo, FLAG Tri mora je osnovan kao Udruga 2016 godine. FLAG sačinjava partnerstvo gospodarskog, civilnog i javnog sektora u cilju provedbe lokalne razvojne strategije u ribarstvu područja Tri mora koje na današnji dan obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave; dva grada: Grad Obrovac i Pag te 9 općina; Vrsi, Ražanac, Poličnik, Kolan, Povljana, Novigrad, Starigrad, Jasenice i Posedarje.

Svake četiri godine FLAG izabire vodstvo i predstavnike u Tijelima Udruge. Od 2023. područje FLAG-a prošireno je i na Općinu Vrsi te dio otoka Paga koji u radu FLAG-a punopravno ostvaruju prava u novom programskom razdbolju 2021-2027.

Tijekom programskog razdoblja 2014-2020 FLAG je aktivno provodio natječaje sufinancirane sredstvima EU iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo te je unatoč nevoljama uslijed pandemije, porasta troškova života i poslovanja, inflacije, nestašice dobara i roba na tržištu i niza drugih uzročno posljedičnih događanja provedba projekata uspješno okončana, a rezultati su iznad očekivanja. Od ukupno prijavljenih 32 projekta, uspješno je okončano i završeno 28 projekata što je odličan pokazatelj da se unatoč preprekama i izazovima, uz volju, trud i rad može postići zacrtane ciljeve. Stručna služba FLAG-a, zajedno s Upravnim odborom nastojala je pratiti sve zahtjeve i potrebe stanja na terenu i sukladno tome ostvariti najbolju moguću sinergiju između korisnika, FLAG-a i Upravljačkog Tijela - Ministarstva poljoprivrede sa svrhom ostvarenja pokazatelja Lokalne razvojne strategije. 

Na koncu programskog razdoblja uslijedila je i izborna Skupština na kojoj je članovima omogućeno da ponovno izaberu svoje predstavnike u Tijela Udruge.

Na izbornoj sjednici FLAG-a "Tri mora" usvojena je jednoglasna Odluka o ponovnom izboru Ante Miletića za predsjednika FLAG-a u novom četverogodišnjem mandatu. Nakon uspješno provedenog i završenog programskog razdoblja 2014-2020, novi (stari) Predsjednik prepoznat je kao osoba od povjerenja koja nas vodi u nove izazove u programskom razdoblju 2021-2027.
Za Dopredsjednika FLAG-a potvrđen je Vatroslav Karamarko iz tvrtke BIVALVIA MARIS d.o.o., relevantan predstavnik ribarskog sektora te uzgajivač u akvakulturi u Novigradskom moru, također istaknuti član naše Udruge.
Članovi su ponovno izabrali predstavnike Upravnog i Nadzornog odbora te Stegovne komisije, Tijela bez kojih funkcioniranje FLAG-a ne bi bilo uspješno niti djelotvorno.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su se odazvali na ovu vrlo značajnu i svečanu sjednicu, ali i onima koji su pristali na kandidature u članstvu.

Čestitamo izabranima i veselimo daljnjem kontinuiranom napretku i zajedničkom djelovanju i sudjelovanju u lokalnom razvoju ribarstvenog područja Tri mora.