Aktualno

Poziv za podnošenje projektnih ideja!
Poziv za podnošenje projektnih ideja!
  • 27.06.2023.

FLAG "Tri mora" poziva Vas da sudjelujete u kratkoj anketi u cilju dobivanja javnog mnijenja o potrebama na ribarstvenom području Tri mora

FLAG "Tri mora" poziva dionike FLAG područja i korisnike FLAG mjera da ispune anketu dostupnu na poveznici u okviru ovog poziva radi pravovremenog prepoznavanja potreba FLAG područja u cilju preraspodijele financijskih sredstava koja su osigurana lokalnim akcijskim grupama u okviru Europskog fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu za programsko razdoblje 2021-2027.

Ribarstveno područje FLAG-a "Tri mora" obuhvaća sljedeće jedinice lokalne samouprave; Općine Vrsi, Ražanac, Poličnik, Povljana, Kolan, Posedarje, Novigrad, Starigrad i Jasenice te Gradove Pag i Obrovac.

Svi korisnici i budući korisnici FLAG mjera mogu u okviru anketnog upitnika dostaviti svoje projektne ideje i prijedloge u cilju kvalitetne i konstruktivne pripreme Lokalne razvojne strategije u ribarstvu i provedbe iste u novom programskom razdoblju 2021-2027.

U tijeku je e-Savjetovanje za Prijedlog pravilnika o provedbi mjere III.1. „Pripremna potpora“.
Ovim se Pravilnikom propisuje provedba dodjele potpore u okviru mjere III.1.„Pripremna potpora“ u okviru prioriteta 3 Europskog fonda za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu „Omogućavanje održivog plavoga gospodarstva u obalnim, otočnim i kopnenim područjima te poticanje razvoja ribarskih i akvakulturnih zajednica“, u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Stoga pozivamo sve članove i druge korisnike FLAG mjera iz civilnog, javnog i gospodarskog sektora koji žele doprinijeti svojim prijedlozima održivom sektoru ribarstva i akvakulture te održivom razvoju ribarskih i akvakulturnih zajednica da ispune ovaj kratki upitnik i dostave svoje ideje.

Upitnik je dostupan ovdje