Aktualno

Proširenje teritorijalnog obuhvata FLAG-a "Tri mora"
Proširenje teritorijalnog obuhvata FLAG-a "Tri mora"
  • 20.04.2022.

Skupština FLAG-a "Tri mora" usvojila je odluku o primanju novih jedinica lokalne samouprave i proširenju ribarstvenog područja

Na godišnjoj sjednici Skupštine FLAG-a/LAGUR-a "Tri mora" održanoj u Murvici, uz nazočnost većine članova Udruge usvojeni su Plan rada i Financijski plan za narednu 2022 godinu te se rapravljalo o postignutim reuzultatima i ishodima protekle 2021. godine.

Voditeljica i Predsjednik izložili su prisutnim članovima Skupštine detaljan pregled raspisanih natječaja na FLAG razini te pristiglih projektnih prijava ovisno o statusu i razini obrade zahtjeva. Ujedno su izložene informacije značajne za pripremu novog programskog razdoblja 2021-2027 za kojega su pripreme još u tijeku na nacionalnoj razini te se ubrzo očekuje raspisivanje javnog poziva za FLAG-ove radi izrade novih Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu i planiranja financijske i provedbene perspektive na lokalnoj razini pod pokroviteljstvom Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Među najvažnijim temama dnevnog reda bilo je i pitanje proširenja ribarstvenog područja na četiri nove jedinice lokalne samouprave temeljem iskazanih interesa i to Grada Paga, Općine Kolan, Općine Povljana i Općine Vrsi.

Temeljem zaprimljenih službenih zahtjeva za sudjelovanjem u radu FLAG-a "Tri mora", sazvana je dana 16. ožujka 2022. godine redovna sjednica Skupštine FLAG-a "Tri mora" te je donesena odluka o primanju novih članova i proširenju ribarstvenog područja na četiri nove jedinice lokalne samouprave; Grad Pag, Općinu Vrsi, Općinu Kolan i Općinu Povljana. Radi ravnomjerne zastupljenosti interesnih skupina kao jednog od osnovnih uvjeta rada i funkcioniranja FLAG-a zahtjeve za učlanjenjem podnijeli su i predstavnici gospodarskog i civilnog sektora sa područja novih lokalnih jedinica.

Nakon što je 12. travnja 2022. godine uslijedilo i službeno odobrenje Izmjena Statuta od strane Upravnog odjela u Zadarskoj županiji za udruge, zadovoljno i svečano objavljujemo da je članstvo FLAG-a "Tri mora" povećano sa dosadašnjih 24 na 37 članova te se prostire na 11 jedinica lokalne samouprave i to Grad Obrovac, Općina Novigrad, Općina Posedarje, Općina Poličnik, Općina Vrsi, Općina Ražanac, Grad Pag, Općina Povljana, Općina Kolan, Općina Jasenice i Općina Starigrad.

Detaljan popis članovima po interesnim skupinama nalazi se u rubrici "o nama" dostupnoj ovdje.

Čestitamo i zahvaljujemo se novim članovima te se veselimo daljnjem uspješnom radu!