Aktualno

U Poličniku održan sastanak FLAG-ova
U Poličniku održan sastanak FLAG-ova
  • 26.02.2020.

U utorak 25. veljače 2020. godine održan je radni sastanak "Izazovi u provedbi LRSR 2014-2020" koji je okupio sve FLAG-ove s područja RH u Poličniku

LAGUR "Tri mora" u suradnji s LAGUR-om "Plodovi mora" te Općinom Poličnik organizirao je radni sastanak za sve FLAG-ove s područja Republike Hrvatske na temu "Izazovi u provedbi LRSR 2014-2020" u prostorijama novoizgrađenog Centra za razvoj i edukaciju na području industrijske zone Grabi u Poličniku.

Na sastanku su se okupili predstavnici svih 14 LAGUR-a s područja RH kako bi razmijenili dosadašnja iskustva i izazove u provedbi Lokalnih razvojnih strategija te donijeli zajedničke zaključke o gorućim pitanjima i problemima s kojima se susreću u provedbi i svakodnevnom radu.

Glavne teme sastanka odnosile su se na otvorena pitanja i problematiku u provedbi Lokalnih razvojnih strategija te nužnim izmjenama Pravilnika o provedbi Lokalnih razvojnih strategija. 

Na sastanku su sumirana sva prethodno pristigla pitanja pojedinih LAGUR-a na način da su svi dobili priliku uvida u postavljena pitanja i preporučene odgovore Savjetodavnog tijela, a o svakoj temi provedena je kratka rasprava i usvojeni zaključci. LAGUR-i su ujedno dobili priliku iznijeti sva pitanja koja su dvojbena ili nejasna kako bi se o istima moglo raspraviti uz prisutnost svih predstavnika LAGUR-a obzirom na dosadašnja raznovrsna iskustva u provedbi FLAG Natječaja i lokalnih razvojnih strategija.

I dalje su ostala otvorena pojedina pitanja, uglavnom zajednička svim LAGUR-ima, o kojima će se objedinjeno raspraviti u okviru sastanka s predstavnicima Ministartsva poljoprivede, a u cilju učinkovitijeg rada i usklađenosti s nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom koje se odnosi na provedbu Lokalnih razvojnih strategija.

Glavni cilj susreta je kohezija i zajednički rad LAGUR-a s područaj RH radi učinkovitije provedbe LEADERA/CLLD i zadovoljenja potreba krajnjih korisnika ribarstvenih područja LAGUR-a.